Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Mayıs 2023, 11:16   #1
Çevrimdışı
Sarya Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet bütün tavuk(parçalanmış)
1,5 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı köri
1 yemek kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
5 su bardağı su
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
4 adet sivri biber
2 adet domates(kabukları soyulmuş, doğranmış)
Akşam yemeğinin en doyurucu ve en lezzetli kısmına, ana yemeğe geldik. Mis kokularla fırından çıkıp sofradaki yerini alacak bu kapamayı siz de mutlaka sofranıza konuk etmelisiniz.

Nasıl Yapılır?
Düdüklü tencerenizi çıkarıp içine zeytinyağını aktarın. Kuru soğanları ince ince doğrayıp tencerede kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleşince parçalanmış tavukları da ilave edin ve 5 dakika da bu şekilde soteleyin. Ardından üzerine domates salçasını ve baharatları ekleyip karıştırın ve son olarak suyunu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını dikkatlice kapatın. Yemeğiniz kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika daha pişirin. O pişerken biberleri ince ince doğrayın, domateslerin de kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Bir fırın kabına bulguru yıkayıp süzerek koyun. Üzerine de doğradığınız biber ve domatesleri ekleyin. Tavuklarınız pişince düdüklü tencereden dikkatlice çıkarın, fırın kabındaki bulgurların üzerine tavukları yerleştirin. Düdüklü tencerede kalan tüm suyu fırın kabının üzerine gezdirin ve 220 derecede önceden ısıtmaya başladığınız fırında 20 dakika kadar pişirin. Ardından biraz dinlendirip servis edebilirsiniz. Ellerinize sağlık.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan