Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Mayıs 2023, 19:32   #1
Çevrimdışı
Sarya Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BaL KabakLı MuhaLLebi TaTLıSı.






Bal Kabaklı Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler:
500 gram bal kabağı
1 su bardağıtoz şeker
(az şekerli olmasını isterseniz, şeker miktarını azaltabilirsiniz.)
1su bardağı ceviz(dövülmüş)
1tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre)

Muhallebisi İçin:
1litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1adet yumurta sarısı
1 paket krema

Bal Kabaklı Muhallebili Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Derin bir tencerede kabukları soyulmuş balkabağını toz şeker ve 1/2 su bardağı su ilavesi ile birlikte suyunu çekene ve yumuşayana kadar pişirin.
2.Pişen balkabağını püre haline getirin ve soğumaya bırakın.
3.Ayrı bir derin tencerede muhallebi için olan malzemelerden krema hariç tüm malzemeleyi karıştırın.
4.Muhallebi kaynayana kadar ara ara karıştırın ve kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika daha ocakta tutun.
5.Muhallebiyi ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Bu esnada kabuklanmaması için ara ara tekrar karıştırın.
6.Muhallebi ılındıktan sonra kremayı ekleyin ve karıştırın.
7.Servis kuplarının içerisine soğumuş olan balkabağı ve muhallebiyi kat kat olacak şekilde doldurun ve üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın ekleyip, ılık ya da buzdolabında bekletilmiş olarak sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver