Malzemeler
1 kg kızılcık
1 adet limon
4 su bardağı su
1.5 su bardağı toz şeker
[img]https://yukle.**************/resimler/n6F8Q6webp[/img]
Nasıl Yapılır
*Kızılcıkları bol su ile yıkayın ve suyu süzün.
*Yıkanan kızılcıkları tencerenin içerisine alın. Üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
*Orta ateşte şerbet kaynayana kadar pişirin.
*Ara sıra kızılcıkların yumuşaklığını kontrol edin. Ezilecek kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
*Soğuyan kızılcıkları tülbentten veya süzgeçten geçirin.
*Ardından tekrar tencereye alın. Üzerine limon ve şeker ekleyerek yarım saat daha kaynatın.
*Kaynayan şerbeti soğutmadan cam kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.
*Kavanozları ters çevirerek havasını alın. Şerbet oda sıcaklığına geldiğinde, buzdolabına kaldırın.
*Karavu şerbetini buz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
^aLıntı^