05 Haziran 2023, 15:02
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Dızmana Börek Tarifi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler
5,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 tane yumurta
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin Malzemeler
400 gram lor peyniri
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin Malzemeler
1 tane yumurta
2 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
İlk olarak su, süt ve şekeri bir kapta karıştırın. Mayayı ekleyin ve çırpın. Ardından sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra yavaş yavaş unu ilave edin ve yoğurun. Hazır olan hamurun üzerini nemli temiz bir bezle örtün ve 1 saat mayalandırın.
Hazır olan hamurdan cevizden biraz büyük olacak şekilde parçalara ayırın ve yuvarlayın. Bu esnada elinizi ara ara yağlayın.
Hamurlar hazır olunca iç harcı için olan sıvı yağ ve lor peyniri iyice karıştırın.
Hamur parçaların üzerine basın ve iç harcınızdan koyduktan sonra kapatın. Ardından yağladığınız fırın tepsinize yan yana dizin.
Hazır olan tepsinin üzerini tekrardan kapatın ve 15 dakika kadar daha mayalandırın.
Üzeri için olan malzemeleri bir kapta çırpın ve böreğinizin üzerine bolca sürün.
Önceden altı üstlü ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet Olsun |
| |