Konu: Çözüldü Ekranda gorunen line sayısı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Ağustos 2023, 13:32   #6
Toprak Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ekranda gorunen line sayısı

manikdepresif Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
bana kod lazim degil, fakat dedigin gibi bir baskasinin isine yarayabilir tesekkuırler, verdigin kod hazir kodlar icersine konulabilir.
-
Verdigin kod ihtiyaci karsilamadi.
-
Ben ihtiyacimin uzerinde dusunmeye devam edecegim. En iyisi zamana birakmak.
-
Pencere ekraninda en son line bulmada kullandigim 2. ve 3. yontem.
-
2.
buffer(tampon) kullanmak fakat bufferi kullanmayi bilmiyorum sanirim. window -j30 @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]re
-
ekrana sigacak 30 kapasiteli bir buffer yapip, o ekrana yazdirip, 1. line setleyip, her seferinde o line'i kontrol etmek ve o line yok ise sonuca ulasmak gibi.
-
3.
Pencerede scrollbar kaydirma cubugunun olustugu zamanı yakalamak.scrollbar cubugu olustugu zaman ekranda taşma oluyor. fakat scrollbar cubugunun o pencerede olusup olusmadigini anlamak icin bir identifier ya da window parametre yok sanirim .

İstediğin pencere de en son satırı bulmak ise $line yi kullanabilirsin.

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
//echo -a $line(@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]re,0) ;- Toplam pencerede ki satır sayısını verir. //echo -a $line(@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]re,$line(@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]re,0)) ;/ En son satırı verir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan