Turşu Tadında Mor Lahana Salatası
Yoğurtlu Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler
2 adet patates
1 tutam maydanoz
Yarım çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağında kızdırılmış pul biber
İlk olarak patatesleri haşlayalım. Ben hızlı olması için patatesleri soydum ve küpler halinde doğradıktan sonra haşladım.
Daha sonra haşlanan patatesleri çatal ya da patates ezici yardımı ile güzelce ezelim. Bu aşamada sıcakken ezerseniz çok daha kolay olacaktır.
Baharatları, kıyılmış maydanozu ve tuzu ilave edelim. Dilerseniz tüm malzemeleri ekledikten sonra da patatesleri ezebilirsiniz.
Tüm malzemeleri güzelce karıştıralım. Daha sonra harcımızdan parçalar alarak, elimizle yuvarlayıp top şeklini vererek servis tabağına alalım. Tüm harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
Üzerine ilk olarak çırptığımız sarımsaklı yoğurt ardından da kızdırmış olduğumuz tereyağı ve pul biberi gezdirerek servis edelim. Nefis bir salata, afiyet olsun. |