Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Eylül 2023, 16:32   #117
NarÇiçeği Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Nar Çiçeği - القط

Selamün aleyküm günlük..
Çok şükür sağ salim Kudüs'e gidip geldik.
İsrail'in Filistinlilere ettiği zulümden ötürü biraz tedirgin gitsem de orada bulunduğum süre zarfında yine kısmen tedirgin olsam da hatta giderken burdan bircok kisiden oralar karışık ne işin var diye sorduklarını işitsemde iyi ki gitmişim diyorum. Rabbim tekrar gitmeyi nasip etsin. Daha tam bitiremedim , istediğim kadar doyamadım desem yeridir. Tam alıştık diyene gitme vakti gelmiş oldu. Mescid-i Aksa'da gittiğimiz tarihlerde Türkiye'den gelen tek grup bizdik. Buna inanılmaz üzüldüm. Orası bizim ilk kıblemiz bu kadar yalnız görmek çok üzdü.. Mekkedeki Medinedeki karşılaştığım Türk gruplarını görüp hesap yapınca Kudüs kaderine terkedilmiş. Gelmeden önceki gün Türkiyeden bir grupla karşılaştım Konya'dan gelmişler. Epey kalabalıklarda. Yarın biz gidiyoruz bayrak size emanet dedim.. Kudüste misafir değil ev sahibiyiz aslında..

Orası için anlatacak çok şey var.. Oralara gitmeden nasıl bir durumda olduğunu asla anlayamazsın. Eriha'da bulunan şu meşhur anahtar görebilene ne çok şey ifade eder.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Filistin’e giden bilir; Ürdün Nehri yanında yer alan “Eriha” şehrinin girişinde büyük bir anahtar sembolü vardır. Şimdilik temsil olmaktan öte geçemese de, “We will return” yani "Biz Döneceğiz" yazısı bütün heybetiyle dosta güven, düşmana korku salar. Osmanlı döneminde yapılan "minare" şeklindeki büyük anahtarın anlamı işte bu dönme ümidi olduğu için büyüktür Filistinlilerde. Sadece Filistinliler değil, oraya giden herkesin içi titrer bu ‘dönüş’ ümidi için.

Zeytin Dağından Kudüs

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver