Ay Tatlısı Tarifi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler :
1 adet yumurta
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Ay tatlısı tarifinin püf noktaları:
Ay şeklinde kurabiye kalıbınız yoksa istediğiniz her hangi bir şekildeki kalıpla hamurunuzu şekillendirebilirsiniz ya da çay bardağı yardımıyla hamurunuzu keserek ay şekli verebilirsiniz.
Yapılışı:
Şerbeti için şeker ve suyu karıştırıp ,kaynamaya bırakım. Kaynayınca limon dilimi ekleyip bir on dakika daha kaynatın.Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Hamur için un ve ceviz hariç bütün malzemeleri karıştırın.
ay-tatlisi1
Azar azar unu ilave edin.
ay-tatlisi2
Ceviz içini ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
ay-tatlisi3
Hamuru iki parçaya bölün. Silindir şeklinde uzatın,elinizle üstünü yassılaştırın. Bardağın ağzıyla yarım ay şeklinde keserek tepsiye yerleştirin.
ay-tatlisi4
Üzerine yumurta sarısı sürüp, fırına verin. 180 derecede 20 dakika kadar pişirin.
ay-tatlisi5
İlk sıcağı çıkınca şerbeti yavaş yavaş üzerine gezdirin.
ay-tatlisi6
Şerbetini çekince servis edin. Afiyetler olsun.