Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Kasım 2023, 06:47   #6
OperServ Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kayitsiz nicklerin kanalda konusmasini gormek istemiyorum

manikdepresif Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
merhaba
Kayitsiz nicklerin kanalda konusmasini gormek istemiyorum

Kayıtlı olmayan kullanıcıların Mirc kanalında konuşmasını önlemek için bir kanal kimlik doğrulama komut dosyası oluşturmanız gerekir. Bu komut dosyası, bir kullanıcı kanalda konuşmaya çalıştığında yürütülecektir. Kullanıcı kayıtlıysa konuşmasına izin verilecektir. Kullanıcı kayıtlı değilse mesajları engellenecektir.

Böyle bir kod nasıl oluşturulacağına dair bir örnek:

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on *:TEXT: { if ($nick(+$chan) != $null) { var %found = 0 foreach ($user in $chan) { if ($nick(+$user) == $nick) { var %found = 1 break } } if (%found == 0) { /msg $chan kayıtsız nick /timeout $nick 60 return 0 } } }

Bu komut dosyası, foreach kanaldaki kullanıcılar üzerinde yineleme yapmak için bir döngü kullanır. Geçerli kullanıcı konuşmaya çalışan kullanıcıyla aynıysa değişkeni %found1'e ayarlar ve yinelemeyi durdurur.

Döngüden sonra değişken hala 0 ise %found konuşmaya çalışan kullanıcı kanalda değil demektir. Bu nedenle, komut dosyası kanala kullanıcıya yalnızca kayıtlı olmaları durumunda konuşabileceklerini bildiren bir mesaj gönderir.

Kullanıcının aynı eylemi tekrarlamamasını sağlamak için komut dosyası kullanıcıya 60 saniyelik bir zaman aşımı süresi ayarlar.

Son olarak, komut dosyası daha fazla yürütmeyi durdurmak için 0 değerini döndürür. Bu, kullanıcının mesajının kanala gönderilmeyeceği anlamına gelir.

Not: /timeout Bu komut dosyasında kullanılan komut Mirc Scripting'in bir parçasıdır. Sunucunuz bu özelliği desteklemiyorsa yardım için sunucu yöneticinize başvurmanız gerekebilir.

Konu OperServ tarafından (13 Kasım 2023 Saat 06:49 ) değiştirilmiştir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan