Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Kasım 2023, 20:35   #1
Çevrimiçi
meLanie Doğrulanmış Üye
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları




Gerek evi işinde gerek mutfakta her işin bir püf noktası, bir sırrı vardır. İşte mutfakta kurabiye yapmanın püf noktaları da var. Şimdi bu sırlar nelermiş göz atalım. Eğer aşağıdaki noktalara dikkat ederseniz hem çok lezzetli kurabiyeler yapmış olursunuz hem de bayatlamasını geciktirmiş olursunuz.
* Özellikle kurabiye hamuruna kattığınız margarin ya da tereyağı ile diğer malzemeler oda sıcaklığında olmalı
* Karbonat veya kabartma tozu üzerine mutlaka 1-2 damla limon suyu eklenmeli
* Un elenerek hamura katılmalı
* Kurabiye hamuru elle yoğurulmalı
* Kurabiye hamurunun şekil verirken cıvıklaşmaması için 20-25 dk buzdolabında bekletilip öyle şekillendirilmeli
* Yağlı olan kurabiye hamurunun ele yapışmaması için eller soğuk suyla ıslatılıp kurutulduktan sonra şekillendirilmeli
* Kurabiyeler düşük sıcaklıkta ve yavaş yavaş pişirilmeli, sık sık kontrol edilmeli
* Kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında pişirilmeli
* Pişen kurabiyeler tepsiden sıcakken alınmalı
* Pişen kurabiyeler sıkı kapatılabilen kaplarda saklanmalı. Böylece hem sertleşmez hem de hemen bayatlamaz.
* Kurabiyelerin sertleşmemesi için yanlarına 1-2 dilim kabuklu elma koyulmalı. Böylece kurabiyelerin içindeki nemin dengesi sağlanmış olur.
* Bisküvi ve kurabiyeleri koyduğunuz kutuya 1-2 adet kesme şeker veya yanına 1 avuç pirinç koymak da bayatlamayı geciktirecektir.

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan