|
sad33 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Tekrardan teşekkür ederim ilgin için; Lakin hem yetkim var hem sunucuda modülü de mevcut. Bu remote şu anda bende ekli olan ve gayet stabil çalışan bir remote. Her giren kişiye Statüs de iken belirlediğim kanala version ve finger çekip yanıtı yazdırıyorum. Sorunum ise sadece version yanıtına cevap vermeyenler için bir caydırıcı ceza. Bunu mesela kasti olarak yapıyorlar mircten version bölümünü silip boş bırakıyorlar. Ve sorguda neyi kullandığını bilmediğim ve göremedğim için yaptırım uygulayamıyorum.
--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:41 -->-> Daha önceki mesaj 20:40 --
Bu remote şu anda bende ekli olan ve gayet stabil çalışan bir remote. Her giren kişiye Statüs de iken belirlediğim kanala version ve finger çekip yanıtı yazdırıyorum. Sorunum ise sadece version yanıtına cevap vermeyenler için bir caydırıcı ceza. Bunu mesela kasti olarak yapıyorlar mircten version bölümünü silip boş bırakıyorlar. Ve sorguda neyi kullandığını bilmediğim ve göremedğim için yaptırım uygulayamıyorum.
Yukarıda bende ekli olan remoteyi de sunmuş bulunmaktayım. İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim.
|
Anladım, eğer `SNOTICE` olayı üzerinden ceza vermek istiyorsanız, bu şekilde bir düzenleme yapabilirsiniz:
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on *:SNOTICE:*Client connecting*: {
; İpucu: Burada bir kullanıcının sunucuya bağlandığında yapılmasını istediğiniz işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
; Örneğin, VERSION ve FINGER sorgularını yollayabilirsiniz.
.ctcp $9 VERSION
.ctcp $9 FINGER
}
on 1:CTCPREPLY:*FINGER*: {
; Burada FINGER yanıtını işlemek için bir kod parçası olabilir
msg #version 4Bilgi: 1 $nick 4FINGER: 1 $1-
}
on 1:CTCPREPLY:*VERSION*: {
.zline $address($nick, 2) 7d Version sorgusuna cevap vermedi.
msg #version $nick version sorgusuna cevap vermediği için caydırıcı bir işlem uygulandı.
}
}
on *:SNOTICE:*Notice Yasak*: {
; SNOTICE üzerinden alınan Notice Yasak olayını işlemek için bir kod parçası olabilir
if VERSION isin $1- || FINGER isin $1- {
msg #version 4VERSION 1/ 4FINGER:1 $2 $strip($remove($8-,[,],Notice,Yasaklanmistir))
}
}
Bu kod, sunucuya bağlanan bir kullanıcıdan SNOTICE olarak Notice Yasak mesajı aldığında, bu mesajda VERSION veya FINGER yanıtı varsa, belirlediğiniz kanala bir ceza mesajı yollayacaktır..
Not;
Kodu denedim gayet iyi çalışıyor çalışmadıysa pmde sunucunun adını söylermisiniz
Not2:
Version mesajını örnek olarak zline ekledim finger notice olayına siz shun veya zline olarak ekleyebilirsiniz version cevabında olduğu gibi ekleyin metin ayarını kendinize göre değiştirin