Sene 2023 olarak ve mobillerin artık rağbet olduğu bir dönemi düşünecek olursak; kesinlikle sıkıntı çıkmaz. neden? çünkü telefonların yahutta tarayıcıların versiyonlarını silip giremezsiniz. mirc de aynı şekilde esasında ancak; kötü niyetli kişiler bunu su istimal edip version cevaplarını siliyorlar ve at koşturuyorlar. Benim için oldukça gerekli. Remote ekleyip unutanlardan değilim, sürekli takipte kalırım
--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:07 -->-> Daha önceki mesaj 01:05 --
|
OperServ Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Anladım, eğer `SNOTICE` olayı üzerinden ceza vermek istiyorsanız, bu şekilde bir düzenleme yapabilirsiniz: Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın! on *:SNOTICE:*Client connecting*: {
; İpucu: Burada bir kullanıcının sunucuya bağlandığında yapılmasını istediğiniz işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
; Örneğin, VERSION ve FINGER sorgularını yollayabilirsiniz.
.ctcp $9 VERSION
.ctcp $9 FINGER
}
on 1:CTCPREPLY:*FINGER*: {
; Burada FINGER yanıtını işlemek için bir kod parçası olabilir
msg #version 4Bilgi: 1 $nick 4FINGER: 1 $1-
}
on 1:CTCPREPLY:*VERSION*: {
.zline $address($nick, 2) 7d Version sorgusuna cevap vermedi.
msg #version $nick version sorgusuna cevap vermediği için caydırıcı bir işlem uygulandı.
}
}
on *:SNOTICE:*Notice Yasak*: {
; SNOTICE üzerinden alınan Notice Yasak olayını işlemek için bir kod parçası olabilir
if VERSION isin $1- || FINGER isin $1- {
msg #version 4VERSION 1/ 4FINGER:1 $2 $strip($remove($8-,[,],Notice,Yasaklanmistir))
}
} Bu kod, sunucuya bağlanan bir kullanıcıdan SNOTICE olarak Notice Yasak mesajı aldığında, bu mesajda VERSION veya FINGER yanıtı varsa, belirlediğiniz kanala bir ceza mesajı yollayacaktır..
Not;
Kodu denedim gayet iyi çalışıyor çalışmadıysa pmde sunucunun adını söylermisiniz
Not2:
Version mesajını örnek olarak zline ekledim finger notice olayına siz shun veya zline olarak ekleyebilirsiniz version cevabında olduğu gibi ekleyin metin ayarını kendinize göre değiştirin
|
Teşekkür ederim ilgilendiğin için. benim işimi görecek olan bölüm on 1:CTCPREPLY:*VERSION*: {
.zline $address($nick, 2) 7d Version sorgusuna cevap vermedi.
msg #version $nick version sorgusuna cevap vermediği için caydırıcı bir işlem uygulandı.
}
}
burasımı ?
bendeki remote şart değil o ayrı kalsada olur amacım sadece versiyon cevabını vermeyene shun atmak.