23 Ocak 2024, 03:31
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Tavada Makarna Böreği Tarifi
Bugün sizlere artan haşlanmış makarnalarınızı değerlendireceğiniz harika bir tarif paylaşacağız. Yedikten sonra makarnanızın artmasını bile beklemeden canınız istedikçe yapacağınız bir lezzet ortaya çıkacak.
Hamur yoğurmadan, yufka kullanmadan yapılan bu börek kahvaltılarınızın yıldızı olmaya aday kesinlikle. Kahvaltıdan kalan peynirleri de değerlendiriyorum bu tarifle ben. Tam bir geridönüşüm böreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
TAVADA MAKARNA BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
3 yumurta
Yarım paket haşlanmış makarna (Erişte de olur)
Yarım çay bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım çay bardağı yoğurt
Tuz
Karabiber
İç malzemesi
1 kase beyaz peynir
İnce kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı kadar kaşar peyniri
Tabanını yağlamak için tereyağı
TAVADA MAKARNA BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
✔️ Haşlanmış makananız yoksa makarnayı haşlayıp süzün.
✔️ Geniş bir kasede yumurtayı, yoğurdu, sütü, tuzu, karabiberi karıştırın.
✔️ İç malzemelerini bir kasede karıştırıp hazırlayın.
✔️ Yapışmaz tavanın tabanını tereyağı ile yağlayın. Makarnalı karışımın yarısını tavaya yayın. Peynirli harcı yerleştirin. Üzerine kalan makarnalı karışımı koyup üstten kaşıkla bastırın.
✔️ Tavanın kapağını kapatıp önce orta ateşte sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Altı nar gibi kızarınca servis tabağı yardımıyla ters çevirin. Tekrar tabanını tereyağı ile yağlayın. Altıda nar gibi kızarınca soğutmadan dilimleyerek servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. |
| |