Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Şubat 2024, 00:35   #7
ZaLim
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: RX6700XT Ekran Kartı Alınır Mı?

SpinoZi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] öncelikle değerli yorumun için teşekkür ederim. Geforce RTX 4060 VENTUS'a baktığımızda üretim yılının 2023 olduğunu görüyoruz.

8 GB belleğe sahip GeForce ekran kartlarına kabaca bakacak olursak:

RTX 4060 Ti 8GB 128Bit Çıkış tarihi: 2023
RTX 3050 8GB Verto 128Bit Çıkış tarihi: 2022
GEFORCE RTX 3060 8GB 192bit Çıkış tarihi: 2022
RTX 3050 Ventus 2X 8GB 128 Bit Çıkış tarihi: 2021
RTX 3070 Ti 8GB 256Bit Çıkış tarihi: 2021

Bu kartlar eski değil yeni çıkan kartlar hepside 2-3 yıllık...
Nvidia ısrarla 8GB VRAM kapasiteli kartları üretmekten vazgeçmiyor.
2017 yılında üretilen GTX 1080 Ti bakıyorsun 11GB kapasitesi var. Diğer yandan aradan 6 sene sonra üretilen karta bakıyorsun 8GB VRAM var.
Paramıza yazık etmeyelim geleceğide düşünerek ekran kartına yatırım yapalım. Altını çizerek belirtmek isterim. Ne kadar yüksek VRAM o kadar güçlü kart demek değildir ancak şunu kesinlikle bilelim ki Oyunların grafik ayarlarında çözünürlük arttıkça oyunlardaki video bellek kullanımıda artar. Dolayısıyla VRAM önemlidir.

Donanım arşivinin bu konuda yayımladığı video'u izlemenide tavsiye ederim.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sanırım Nvidia biraz da bütçe konusunda piyasaya hakim olabilmek için 8 GB den vazgeçmiyor, attığın videoyu izlemiştim, tekrar bir izleme fırsatı verdiğin için teşekkür ederim. Tamamıyla sana katılıyorum ancak sistemi komple değiştirdiğim için bütçemi aşmasın diye 4060'ı tercih ettim sanırım. Bu arada bi önce ki ekran kartım 1050 Tİ idi ve yaklaşık olarak 6-7 senedir kullanıyordum ki hala da sağlam ve bir çok yeni oyunda düşük kalitelerde donmadan oynayabiliyordum. 4060 kafadan 1-2 sene götürse beni yeter sonra ki satın alımı daha sağlam ve yüksek performanslı bir kart ile yapacağım.. O zaman ki şartlar neyi gösterir tabi bilemiyorum..

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

вüℓвüℓℓεя çσк үαη∂ı, güℓℓεя∂ε үαηsıη...

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet