|
ZaLim Nickli Üyeden Alıntı
|
Sanırım Nvidia biraz da bütçe konusunda piyasaya hakim olabilmek için 8 GB den vazgeçmiyor, attığın videoyu izlemiştim, tekrar bir izleme fırsatı verdiğin için teşekkür ederim. Tamamıyla sana katılıyorum ancak sistemi komple değiştirdiğim için bütçemi aşmasın diye 4060'ı tercih ettim sanırım. Bu arada bi önce ki ekran kartım 1050 Tİ idi ve yaklaşık olarak 6-7 senedir kullanıyordum ki hala da sağlam ve bir çok yeni oyunda düşük kalitelerde donmadan oynayabiliyordum. 4060 kafadan 1-2 sene götürse beni yeter sonra ki satın alımı daha sağlam ve yüksek performanslı bir kart ile yapacağım.. O zaman ki şartlar neyi gösterir tabi bilemiyorum..
|
Düşüncelerine katılarak bu durumun bende Nvidia'ın satış politikalarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Objektif düşündüğümüzde ise şu soruyu soruyor insan 2-3 yıl sonra bu yeni çıkacak oyunlardaki video bellek kullanımı hangi seviyelere gelecek? Nvidia'ın işlerine bazen akıl sır ermiyor şöyle örnek vereyim.
RX 6700 XT CUDA Cores: 2560 12GB
RTX 4060 CUDA Cores: 3072 8GB
CUDA işlemci sayısı ekran kartlarının işlem gücünü belirleyen bir özellik bu ne kadar yüksekse kart güç olarak bir o kadar da iddialıdır diyebiliriz. Şimdi diyor ki Nvidia biz RTX 4060 'ı en yeni nesil teknolojimizle(DLSS3, Işın izleme v.s) ürettik 3072 CUDA işlemle güçlendirdik ama kusura bakmayın hafızayı 8GB ile sınırlandırdık.) 8GB Modeli bir kartın İşlemci hız ve değerlerini böyle yüksekten üretipde 8GB VRAM ile sınırlandırmak nvdia'a hangi çalışanın fikri ise onu alkışlamak lazım. Kartın işlemcisi şöyle diyor ben bu oyunu ULTRA oynarım VRAM 'de şöyle diyor hadi oynada bir görelim hooop al işte bir FPS drop olayı! : )) Evet bunun bir satış politikası olduğunu düşünüyoruz ancak CUDA çekirdek gücünü ve temel değerleri RX 6800 XT gibi bir karttan dahi yüksek yapıp VRAM kapasitesini 8GB ile sınırlandırırsan bu ne perhiz bu ne lahana turşusu der insan doğal olarak.