Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Şubat 2024, 21:45   #1
Çevrimiçi
Dedecan61 Doğrulanmış Üye
# Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İran'dan uzaya aynı anda 3 uydu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İran bir ilke imza atarak "Mahda" adlı uydu ile iki nano uyduyu taşıyan Simorgh roketinin bu sabah başarıyla fırlatıldığını duyurdu.
İran, ilk kez bir taşıyıcıyla uzaya 3 uydu gönderdi. İran Uzay Ajansı tarafından yapılan açıklamada, 450 derecelik yörüngede dönen "Mahda" adlı uydu ile Keyhan-2 ve Hatef-1 adlı iki nano uydusunu taşıyan Simorgh roketinin başarıyla yörüngeye fırlatıldığı duyuruldu.

Açıklamada, 32 kilogram ağırlığındaki Mahda’nın İran’ın gelişmiş uzay araştırmaları için kullanılan uydularına yardımcı olmak için üretildiği belirtilirken, halihazırda yörüngede olan Simorgh adlı uydunun araştırmalarını ve verilerini inceleyeceği ifade edildi.

İran, Şubat 2009’da Ümit adlı ilk yerli haberleşme uydusunu "Sefir-2" roketi ile uzaya göndermişti. Nisan 2020’de İran, "Nur-1" adlı ilk askeri uydusunu uzaya fırlatmıştı. Ardından 2023 yılında ise üçüncü askeri keşif uydusu olan "Nur-3" adlı uydusunun yörüngeye başarıyla yerleştirildiğini duyurmuştu.

hurriyet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2024

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan