19 Şubat 2024, 12:33
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Churros tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
CHURROS TARİFİ
-Un elenip mahleple karıştırılır ve tencerede su, yağ, şeker, tuz koyularak kaynamaya bırakılır
-Kaynayan karışımın altı kısılarak yavaş yavaş unlu karışım ilave edilir
-Yaklaşık iki dakika sonra hamur yumuşak bir kıvam alınca ocaktan alınır ve 30 saniye kadar mikserle çırpılır ardından soğutulur
-Hamur kıvamını altıktan sonra bir adet yumurta eklenerek çırpmaya devam edilir, ardından diğer yumurtalar da eklendikçe çırpmaya devam edilir
-Hamur 15 dakika dinlendikten sonra sıkma torbasına doldurulur
-Kızgın yağda arzu edilen uzunlukta kızartılır ve kızartma işleminin ardından kağıt havluyla fazla yağı alınır
-Toz şeker eklenerek çikolata sosuyla servis edilir CHURROS MALZEMELERİ
-3 adet yumurta
-125 gr tereyağı yada margarin
-250 ml su
-150 -200 gr arası un
-1 yemek kaşığı toz şeker
-1 çay kaşığı silme tuz
-1 çay kaşığı mahlep
-Kızartmak için yağ
|
| |