16 Mart 2024, 15:18
|
#1 |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ramazan'ın 6. günü için iftar menüsü
Tarhana Corbasi
Elbasan Tava
Bulgur Pilavı
Cacık
Kazandibi
Tarhana Corbasi
Malzemeler
1 kase ev tarhanası
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
Nane
Nasıl Yapılır?
Sıvı yağ bir tencereye alınır ve orta ateşte ısınırken 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası konur.
Topak kalmaması için karıştırılır ve sıcak su ilave edilir.
Bir yandan da kasede olan ev tarhanasını suyla karıştırın.
Ve kaynayan malzemelerin içine yavaş yavaş ilave edin.
Çorbayı karıştırın ve kaynamaya bırakın.
Kaynarken arzuya göre nane atabilirsiniz.
Elbasan Tava için
Malzemeler
300 gr kuzu kuşbaşı
1 adet büyük kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kekik
Yoğurt sosu için:
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için:
Kaşar peyniri
Elbasan Tava
Nasıl Yapılır
Piyazlık doğranan soğan ve etler tereyağında kavrulur. Su eklenerek etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Tuz ve baharatlar ilave edilip kapatılır.
Ayrı bir kapta yoğurt sosu malzemeleri karıştırılır. Etlerin suyundan aktarılır ve iyice karıştırılır.
Etler güveçlere paylaştırılır. Yoğurtlu sos etlerin üzerine dökülür. Üstü rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır.
Aslında kaşar peyniri koymadan pişirilir. Tercih eden koyabilir. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1
yemek kaşığı
tereyağı
1
yemek kaşığı
zeytinyağı
2
adet
kuru soğan
(yemeklik doğranmış)
1
diş
sarımsak
2
adet
yeşil biber
(doğranmış)
1
yemek kaşığı
domates salçası
1/2
yemek kaşığı
biber salçası
2
su bardağı
pilavlık bulgur
1
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
karabiber
1
çay kaşığı
pul biber
1
tatlı kaşığı
kekik
2
adet
domates
(rendelenmiş)
4
su bardağı
su
Birer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını bir pilav tenceresinde kızdırın. Üzerine soğanları ilave edin.
2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da tencereye ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. 1 adet ezilmiş sarımsak ve 2 adet doğranmış yeşil biberi de ekleyin ve kavurun.
1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Sonra 2 su bardağı pilavlık bulguru ekleyin.
Baharat olarak 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı kekik ilave edin.
2 adet rendelenmiş domatesi ilave edin.
4 su bardağı su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Bulgurlar göz göz olup suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın.
Pilavınızın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
Cacık Tarifleri
MALZEMELER
3 adet Salatalık
3 Su Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Su
Tuz, Sıvı Yağ ve Nane
HAZIRLANIŞI
Yoğurdu derin bir kaseye karıştırırken taşmayacak şekilde düzgünce boşaltın. Tuz ve 1 bardak suyuda içine ekleyerek iyice karıştırın. Salatalıkları soyup küçük küçük rendeleyin ve yoğurdun içine katın. Kaselere doldurun üzerini yağ ve nane ile süsleyin.
Kazandibi
Malzemeler
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
15 gr margarin
1 çay bardağı file badem
Tepsi için
15 gr margarin
3 çorba kaşığı tozşeker
Kazandibi
Nasıl Yapılır
Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin.
Muhallebi kıvamını alınca 1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın.
Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin.
Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek orta ateşte 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare şeklinde dilimleyin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |
| |