23 Mart 2024, 07:39
|
#1 |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ramazan'ın 13. günü için iftar menüsü
Gaziantep Yöresinden: Lebeniye Çorbası
Tirit
Lübnan Usulü Tabbule Salatası
Ay tatlısı
Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1
su bardağı
haşlanmış nohut
2
yemek kaşığı
pirinç
1,5
litre
su
1
çay kaşığı
tuz
Terbiyesi için:
1,5
su bardağı
yoğurt
( birazı süzme olursa daha iyi olur)
1
adet
yumurta sarısı
1
yemek kaşığı
un
1
yemek kaşığı
sıvı yağ
2
yemek kaşığı
un
Köftesi için:
200
gram
kıyma
1
adet
küçük boy soğan
1/2
çay kaşığı
tuz
1/2
çay kaşığı
karabiber
1
yemek kaşığı
sıvı yağ
( kızartmak için)
Üzeri için:
1
yemek kaşığı
tereyağı
1
yemek kaşığı
sıvı yağ
1
yemek kaşığı
nane
Lebeniye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Pirinçler güzelce yıkanır. Üzerine su ilave edilir ve haşlamaya bırakılır.
Köftesi için malzemeler karıştırılır, iyice yoğrulur. Küçük misket şeklinde parçalar koparılır ve yuvarlanır. Az yağda sotelenir.
Terbiyesi için malzemeler iyice çırpılıp hazırlanır. Pürüzsüz bir kıvam olmalı.
lebeniye1
Haşlanmış pirinçlerin üzerine nohut ve köfteler ilave edilir.
lebeniye2
Kaynayan sudan 1-2 kepçe alınır, terbiyeye eklenip ılıması sağlanır. Yoğurtlu karışım azar azar çorbaya aktarılır. Bir yandan kesilmemesi için kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynadığında tuz eklenir. Kıvama göre biraz daha su eklenebilir. 5-10 dk daha kaynatılır.
lebeniye3
Sos tavasında tereyağ ve sıvı yağ eritilir. Kızınca nane eklenip kapatılır. Çorbanın üzerine gezdirilir.
lebeniye4
Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Tirit tarifi
Düdüklü tenceye etleri alın ve kavurun. Kapağını kapatıp etler didik didik oluncaya kadar pişirin.
Pideler küp küp kesin. Servis tabağına alın.
Üzerine et suyundan gezdirip pideleri ıslatın. Çırpılmış yoğurdu ekleyin.
Sos tenceresinde yağı kızdırın.
Etleri yoğurdun üzerine ekleyin. En son yağı gezdirip maydanozla süsleyin. Afiyet olsun.
Ay tatlısı
Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1
adet
yumurta
200
gram
oda sıcaklığında tereyağı
5
su bardağı
un
1
paket
kabartma tozu
1
paket
vanilin
1/2
su bardağı
yoğurt
1/2
su bardağı
sıvı yağ
2
yemek kaşığı
sirke
1
su bardağı
ceviz içi
Şerbeti için:
3
su bardağı
toz şeker
3
su bardağı
su
1
dilim
limon
Tabbule Salatası Tarifi İçin Malzemeler
1
çay bardağı
ince bulgur
1/2
çay bardağı
sıcak su
1
adet
limon suyu
1
demet
taze nane
2
demet
maydanoz
1
çay bardağı
zeytinyağı
6
adet
taze soğan
2
adet
orta boy domates
4
dal
taze nane
1
çay kaşığı
tuz
Tabbule Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Derin bir kaseye bulguru, sıcak suyu, limon suyunu, zeytinyağı ve tuzu koyup karıştırın ve kenarda bekletin.
Maydanozu yıkadıktan sonra iyice kurutun ve bulgur tanesi kadar ufalana kadar bıçak ile kıyın.
Taze soğanı ve taze nane yapraklarını olabildiğince ince doğrayın.
Domatesin kabuğunu soyun, içindeki sulu ve çekirdekli kısmı çıkarıp kalan etli parçaları çok ufak küpler halinde doğrayın.
Doğradığınız malzemeleri bulgurlu karışımın olduğu kaseye alın alttan üste doğru harmanlayın ve taze olarak servis edin. Arzuya göre zeytinyağı ve limon suyu ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Şerbeti için şeker ve suyu karıştırıp ,kaynamaya bırakım. Kaynayınca limon dilimi ekleyip bir on dakika daha kaynatın.Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Hamur için un ve ceviz hariç bütün malzemeleri karıştırın.
Azar azar unu ilave edin.
Ceviz içini ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru iki parçaya bölün. Silindir şeklinde uzatın,elinizle üstünü yassılaştırın. Bardağın ağzıyla yarım ay şeklinde keserek tepsiye yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, fırına verin. 180 derecede 20 dakika kadar pişirin.
İlk sıcağı çıkınca şerbeti yavaş yavaş üzerine gezdirin.
Şerbetini çekince servis edin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |
| |