Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tarifin Hikayesi
Herkese merhabalar hayırlı ramazanlar.İftardan sonra şöyle hafif mi hafif, üstü çıtır çıtır,ipek gibi kıvamıyla baklava tadında bir sütlü tatlı olsa nasıl olurdu? ben yaptım harika birşey oldu. Kesinlikle denemelisiniz. tatlı isteğinizi tam karşılıyor ve asla mideyi yormuyor
Borcamda Baklava Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
7 yaprak baklavalık yufka
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı antep fıstığı
Muhallebi için
1 lt. süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
100 ml krema (Yarım paket)
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilin
Borcamda Baklava Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır ?
1.Öncelikle yufkaları tezgaha serip üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp resimlerdeki gibi katlayıp tepsiye dizelim.
2.200 derece fırında yufkalar nar gibi kızarana kadar pişirelim. (çok hızlı pişiyor dikkat edin yanmasın)
3.Bu arada tatlının muhallebisi için tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı alıp karıştıralım ve ocağa yerleştirelim orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim.
4.Ocaktan alıp tereyağını ve vanilini ekleyip güzelce karıştıralım.
5.Üzerini temas edecek şekilde streçle kapatıp soğuması için kenara alalım.
6.Soğuduktan sonra kremayı ekleyip güzelce çırpalım.
7.Fırından yufkaları alıp elimizle ufalayalım.
8.Üzerine pudra şekeri ve fıstığı ekleyip karıştıralım.
9.Borcamın altına yufkalı karışımdan serpip üzerine hazırladığımız muhallebinin yarısını döküp üzerine tekrar yufka serpelim.
10.Kalan muhallebiyi de döküp en üst katına tekrar yufkalı karışımdan döküp soğuk olarak servis ediyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hatice Yildirim