23 Mart 2024, 16:11
|
#1 |
| Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Hatay Usulü: Tepsi Kebabı Tarifi
Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
1kilogramkıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
1adetsoğan(ince kıyılmış)
1demetmaydanoz(ince kıyılmış)
2adetsivri biber(ince kıyılmış)
3dişsarımsak(dövülmüş)
1/2tatlı kaşığıkimyon
1/2tatlı kaşığıtuz
1/2tatlı kaşığıkarabiber
1/2tatlı kaşığıpul biber
4yemek kaşığıtereyağ(eritilmiş)
1,5yemek kaşığıbiber salçası
1su bardağısu(biber salçasını sulandırmak için)
1adetdomates(üzeri için)
1adetbiber(üzeri için)
1adetkırmızı biber(üzeri için) Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır ?
1 - Tepsi kebabı için bir kapta veya pişireceğiniz tepside kıyma, soğan, maydanoz, sivri biber, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıp iyice yoğurun.
2 - Malzemeler birbirine iyice karışınca, yuvarlak bir fırın tepsisine kıymalı karışımı iyice yayın ve ellerinizle üzerine bastırarak düzleştirin.
3 - Bıçak yardımıyla 8 dilim olacak şekilde dilimleyin. Eritilmiş tereyağını kebabın üzerine dökün ve fırça yardımıyla her yerine gelecek şekilde yayın.
4 - Biber salçası ile suyu karıştırın ve karışımı üzerine dökün.
5 - Boydan ikiye böldüğünüz biberleri ve dilimlediğiniz domatesleri üzerine güzelce dizin.
6 - 190 derece fırında 40 dakika pişirin ve tepsi kebabını sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
| |