Bursa'nın cennet künkü
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Cennet künkü (Cendere Baklavası) bir çeşit şerbetli tatlıdır. Osmanlı mutfağında yer alır. Geleneksel Bursa kültürü içinde özellikle düğün hazırlıkları sırasında kız evi tarafından yapılarak erkek evine gönderilir. Nişan bohçasına Cennet Künkü konur, ayrıca bayram ve özel günlerde yapılarak konuklara ikram edilir.
Cennet Künkü için
Malzemeler
Hamur için:
1 adet yumurta
50 gr yoğurt
40 ml Ayçiçek yağı
Karbonat
Tuz
250 gr un
Şerbet için:
1 litre su
1 kg şeker
½ limon Cennet Künkü
Nasıl Yapılır
Şerbet için şeker ve su bir tencerede kaynatılır, limon suyu eklenerek kaynatmaya devam edilir. 10 dakika sonra altı kapatılarak soğumaya bırakılır.
Hamur için olan bütün malzemeler bir kapta karıştırılarak hamur kıvamına getirilir.
Hamur bezelere ayrılır ve üstü kapatılarak yarım saat dinlendirilir.
Bir tavada kızartmak için yağ kızdırın.
Hamur bezeleri açılır ve uzunlamasına şeritler kesilir.
Çatalın etrafına spiral şeklinde sarılır. Kızgın yağda çatalla birlikte döndürerek kızartılır.
Kızaran hamur soğuk şerbete atılır.
Ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |