Portakallı Ve Haşhaşlı Tatlı
Portakallı Ve Haşhaşlı Tatlı için
Malzemeler
250 gr margarin (oda ısısında)
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3~3.5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Yarım su bardağı pudra şekeri
Üzeri için
1 çay bardağı haşhaş tohumu
Yarım su bardağı süt
Ceviz içi
Şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
Yarım su bardağı portakal suyu
Yarım limonun suyu
Portakallı Ve Haşhaşlı Tatlı
Nasıl Yapılır
Şerbet için şeker, su ve portakal suyunu tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-6 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın. Margarin, yumurta, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu, irmik ve şekeri bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. Önce süte ardından haşhaş tohumuna bulayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Her birinin üzerine ceviz içi yerleştirip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Tatlıları fırından alıp 5 dakika beklettikten sonra şerbeti üzerine kepçe ile gezdirin. Ara ara tepsideki şerbeti kaşık ile üzerine gezdirin ve en az 2 saat beklettikten sonra servis yapın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
Konu meLanie tarafından (07 Nisan 2024 Saat 23:21 ) değiştirilmiştir.
|