Dilim Dilim Yersin: Çilekli Galette
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Çilekli Galette Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
300 gram un
75 gr pudra şekeri
150 gr tereyağı
1 tutam tuz
1/2 yumurta
3 yemek kaşığı soğuk su
İç Harcı İçin:
400 gr çilek
45 gr nişasta
1 paket vanilin
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
1 tutam toz şeker
Çilekli Galette Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak doğrayıcının içerisine un, pudra şekeri , tuz ve donmuş tereyağını ekleyin ve durdura durdara çalıştırıp kırıntı haline getirin. Ardından çırpılmış yarım yumurta ve soğuk suyu ekleyip yine karıştırın.
Hazırladığınız harcı streç filme sarın, bastırın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Hamur dinlenirken çilekleri iri parçalar halinde dörde kesin ve şeker, nişasta ve vanilin ile karıştırıp oda sıcaklığında bekletin.
Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında açın, üstteki kağıdı çekin ve çilekli karışımı hamurun ortasına aktarıp kenarları ortası açık kalacak şekilde kapatın.
Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün ve toz şeker serpin.
Tatlıyı 190 derecelik fanlı fırında kızarana kadar 35-40 dakika pişirin.
Tatlıyı oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin ve dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.
Alıntı
__________________ I suffered, I learned, I changed.. |