Malzemeler;
600 gr barbun balığı
300 gr asma yaprağı
Harissa sosu için:
8 kurutulmuş acı sivri biber
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
Tuz
3 diş iri sarımsak
Karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı: Harissa sosu için, kuru biberleri bir gece önceden küçük bir tencereye alın. Üzerine sıcak su ekleyin ve 5 dakika haşlayın. Ocağı kapatın. Bir gece boyunca bu suyun içinde bekletin. Ertesi gün biberlerin suyunu süzün. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın. Küçük doğrayın. Kimyon ve kişniş tohumlarını tavaya alın. Yanmamasına dikkat ederek birkaç dakika kavurun. Biber, kimyon ve kişniş, sarımsak, tuz ve zeytinyağını mutfak robotunun haznesine koyun. Üzerine 3 yemek kaşığı biberleri beklettiğiniz sudan ekleyin ve karıştırın. Balıkları bol suyla temizleyip kağıt havlu ile kurulayın. Balıkların üzerine sostan sürüp salamura asma yapraklarına sarın ve ızgarada pişirin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
alinti