Organik ve Organik Olmayan Ürünler
Organik ürün:
• Doğal gübrelerle (gübre, kompost) yetiştirilir.
• Yabani otlar doğal olarak (ürün rotasyonu, elle ayıklama, malçlama ve toprak işleme) ya da organik olarak onaylanmış herbisitler ile kontrol edilir.
• Zararlılar, doğal yöntemler (kuşlar, böcekler, tuzaklar) ve doğal olarak türetilen pestisitler kullanılarak kontrol edilir.
Geleneksel olarak yetiştirilen ürünler:
• Sentetik ya da kimyasal gübrelerle yetiştirilir.
• Yabancı otlar kimyasal herbisitler ile kontrol edilir.
• Zararlılar sentetik pestisitler ile kontrol edilir
Organik et, süt, yumurta:
• Hayvanlara tamamen organik, hormonsuz ve GDO'suz yem verilir.
• Temiz barınma, dönüşümlü otlatma, sağlıklı beslenme gibi doğal yöntemlerle hastalık önlenir.
• Hayvanların açık havaya erişimi olmalıdır.
Geleneksel olarak yetiştirilen et, süt, yumurta
• Hayvancılık, daha hızlı büyüme için büyüme hormonlarının yanı sıra organik olmayan GDO'lu yemler verilir.
• Hayvan hastalıklarını önlemek için antibiyotikler ve ilaçlar kullanılır.
• Hayvanların açık havaya erişimi olabilir veya olmayabilir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|