Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ağustos 2024, 17:41   #119
NarÇiçeği Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Nar Çiçeği - القط

Perşembe günü halamlarla Maraş'a gittik.. Aslında Başkonuş yaylasına gidip dönecektik fakat piknik yapmayınca kısa sürdü geri de dönmedik Maraş'ı ziyaret edelim dedik. Hemen yan komşumuz ama ben hayatımda hiç gitmemiştim. Depremden önceki halini bilmiyorum ama güzel şehirmiş. Neredeyse dağın başına kadar evler apartmanlar yapılmış. Bu cok ilgincti ve garip geldi.. Depremin üzerinden neredeyse iki yıl geçmiş olacak ama şehir hala toparlanamamış. En çok yıkım şehir merkezinde Trabzon Caddesi ve Azerbaycan caddesinde olmuş. Zaten gidince şehrin merkezinde çok boşluk var bunu anlıyorsun burda bir hayat vardı ama şimdi boşluk diyorsun yıkılmış yeniden binalar yapılıyor. Konteyner noter , konteyner banka, konteyner dükkanlar cadde boyunca dizilmiş hayata bir yerden tutunuyorlar.

Sen gezmeye gelmişsin ki zaten bir çok yer kapalıydı müzeleri kalesi çarşısı.. Ama o insanlar hayatta kalmaya çalışıyor. Ne diyeyim ne kadar zor.. Maras böyle ise Hatayı düşünemiyorum Hataya depremden önce çok kez gitmiştim. Ama depremden sonra hiç gitmedim. Ruhu sıkılıyor insanın resmen.. Şehirdeki boşlukları görünce.. Google Mapstan şehir merkezini ve şimdiki halini kıyaslayip bakınca bir kez daha üzüldüm.. Neydi ne oldu.. Ne diyelim Rabbim bir daha böyle bir afet vermesin. Amin..

Öğlen acıkınca yiyecek bir yer aradık en çok Hacı Milcan diye bir yer varmış orası methedilmis oraya gittik. Eli böğründe kebabı varmış ilk defa ismini duydum ondan istedik bayıldım çok sevdim çok güzelmiş gidersem tekrar yine bu yemeği yerim. Dükkanın karşısında da cadde boyu boşluk vardı yeni binalar yapılıyor öyle bir manzaraya da bakınca insanın iştahı kaçıyor. Bu insanlar burada öldü.

Neyse Allahim bir daha böyle depremler yaşamayız inşallah. Tedbir bizden takdir Allah'tan..

Eli Böğründe

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver