[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Simit poğaça
Malzemeleri
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket ınstant maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
4_5 su bardağı un
Üzerine
2,5 yemek kaşığı pekmez
1,5 su bardağı su
Bolca susam
Hazırlanışı ;
İlk önce ilk su maya şeker karıştırılır. Yoğurma kabına ,yağ, tuz, süt ve unun yarısı ekleyip mayayi unun üzerine döküp yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz. unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvaminda bir hamur elde ediyoruz. Yoğurduğunuz hamuhap 40 dakika üzeri örtülü ılık bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz . Mayalanan hamurdan ceviz büyük parçalar koparıp uzun şeritler yapıp, saç örgüsü veya herhangi bir şekil yapa bilirsiniz.
Tüm hamuru aynı işlemi yapıp , suyla karıştırdığımız pekmezli suya batırıp , susama buluyoruz ve yağlı kağıt serilmiş firin tepsisine dizip , önceden ısıtılmış 190 derecede altın rengi olana kadar pişiriyoruz ......
Afiyet olsun ......