Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ekim 2024, 03:04   #1
Çevrimdışı
CyBeR Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Son 13 yılın en parlak kuyruklu yıldızı geliyor! Türkiye'den görülebilecek mi?




Son 13 Yılın En Parlak Kuyruklu Yıldızı "Tsuchinshan-ATLAS", 11-12 Ekim tarihlerinde Kuzey Yarımküre'den çıplak gözle görülebilecek. 21 derece uzunluğundaki etkileyici kuyruğuyla dikkat çeken bu kuyruklu yıldız, 12 Ekim'de dünyaya en yakın geçişini yapacak.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Türkiye Uzay Ajansı (TUA), son 13 yılın en parlak kuyruklu yıldızı olarak nitelendirilen "C/2023 A3" (Tsuchinshan-ATLAS) kuyruklu yıldızının 11-12 Ekim tarihlerinde gözlemlenebileceğini duyurdu.

TUA'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Tsuchinshan-ATLAS'ın 2 Ekim'de 0,4 kadir parlaklığa ulaştığı ve 2020 yazındaki ünlü C/2020 F3 (NEOWISE) kuyruklu yıldızını geride bıraktığı belirtildi. 11 Ekim'den itibaren bu etkileyici kuyruklu yıldızın Kuzey Yarımküre'den çıplak gözle görülebileceği ifade edildi. 12 Ekim civarında, dünyaya 0,47 AU mesafeyle en yakın geçişini yaparak gözle görülebilecek en yüksek parlaklığa ulaşması bekleniyor.

Açıklamada, Tsuchinshan-ATLAS'ın 21 derece uzunluğundaki kuyruğunun dolunayın çapının yaklaşık 42 katı uzunluğunda olduğu vurgulandı. Güneş’e yakın geçiş yaptığı için, ısınarak toz ve buzdan oluşan etkileyici kuyruğunu oluşturduğu belirtildi. Bu kuyruklu yıldız, tarihin en etkileyici kuyruklu yıldızlarından biri olmaya aday olarak gösteriliyor.

( Alıntı )

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan