Cabbar Spesiyal Tarifi İçin Malzemeler
800 g kuzu eti (Temizlenmiş ve siniri alınmış)
80 g yağsız kuzu bonfile (Şerit halinde kesilmiş)
400 g domates
200 g köy biberi
40 g tuz
40 g kırmızı pul biber
Yoğurt sos için
400 g süzme yoğurt
400 g labne peyniri
40 g tuz
Nohut için
400 g nohut (Haşlanmış)
100 g kuru et
50 g tereyağı
50 g tuz
50 g dağ kekiği
50 g toz biber
Cabbar Spesiyal Nasıl Yapılır?
Süzme yoğurt ve labne peyniri iyice karıştırın ve tuz ekleyerek servis tabağının altına yayın ve dinlenmeye bırakın.
Nohudu bir tavada tereyağı ile kavurun ve kurutulmuş eti ilave edin. Ardından tuz, dağ kekiği ve toz biberi ekleyerek 4-5 dakika kavurun ve yoğurdun üstüne yayın.
Kuzu etini halka halka dilimleyerek tuz ve pul biber ile karıştırdıktan sonra şişlere geçirin.
Şerit halindeki kuzu bonfileyi, şişlere dizdiğiniz etin etrafına sarın ve kömür ateşinde çevirerek 6 dakika süreyle pişirin.
Bu süre içinde ızgaranın bir köşesinde biber ve domatesleri de pişirin.
Şişten çıkardığınız Cabbar spesiyali, yoğurtlu ve nohutlu servis tabağının üstüne yerleştirin ve biber ve domatesle birlikte lavaş eşliğinde servis edin.
Alıntı