Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ekim 2024, 08:55   #1
Çevrimdışı
Tanem Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tulumba Tatlısınını Böyle Deneyin




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tulumba Tatlısı

Malzemeler
100 Gr Tereyağı
3 Su Bardağı Su
3 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Şeker
Yarım Çay Kaşığı Tuz
3 Yumurta
Yarım Çay Bardağı İrmik
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Şerbeti için;
4,5 Su Bardağı Toz Şeker
4,5 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için;
Toz Fıstık
Yapılışı
4,5 su bardağı şekeri ve 4,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Bir tencereye tereyağını koyup eritin.
Üzerine su ekleyip karıştırarak kaynatın.
Kaynayan suyun üzerine azar azar un ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Tuzu ve şekeri ilave edip tencereye yapışmayan hamuru elde edene kadar kavurun.
Tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Hamur el yakmayan sıcaklığa ulaştığında yumurtaları teker teker kırıp yoğurun.
Daha sonra hamura irmiği ekleyip iyice yoğurun.
Hamuru tırtıklı ucu takılı krema sıkma torbasına koyun.
Bir tencereye sıvıyağını koyup altını yakın.
Kızgın yağın için istediğin ölçüde krema torbasına alınan hamurdan sıkın.
Her yeri kızaran tulumba tatlısını yağdan alıp hemen soğuk şerbet tenceresinin içine atın.
Tulumba tatlısını 5 dakika şerbet tenceresinde bekletip servis tabağına alın.
Servis tabağına alınan tulumba tatlısının üzerini toz fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz

Püf Noktası: Her kızartmadan sonra yağı bir süre soğutun, yoksa tulumba tatlısının içi iyi kızarmaz. Afiyet Olsun

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan