Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ekim 2024, 03:07   #1
Çevrimdışı
CyBeR Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yapay zeka insanların işlerini elinden alıyor: TikTok 700 kişiyi kovdu




TikTok, yapay zekâ kullanımıyla Malezya'da 700 içerik moderatörünü işten çıkardı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Popüler sosyal medya platformu TikTok, içerik denetimi süreçlerinde yapay zeka kullanımını artırma kararı aldı.

Bu kararın bir sonucu olarak, dünya genelinde yüzlerce çalışan işten çıkarılacak. İşten çıkarmaların özellikle Malezya'daki ofisi etkileyeceği belirtiliyor.

700 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI

Reuters'a konuşan kaynaklar, Malezya'da 700'den fazla kişinin işten çıkarıldığını belirtti. İşten çıkarmalar, şirketin içerik denetimi operasyonlarında görev alan ekipleri etkiliyor.

TikTok, Reuters'ın sorularını yanıtladığı açıklamasında, işten çıkarmaları doğruladı ve moderasyon operasyonlarını iyileştirmeye yönelik daha geniş bir planın parçası olarak küresel çapta birkaç yüz çalışanın işten çıkarılmasının beklendiğini söyledi.

Şirket, platformda yayınlanan içerikleri incelemek için otomatik algılama sistemleri ve insan moderatörlerden oluşan bir karışım kullanıyor.

TikTok, yapay zeka destekli içerik denetimine geçişle birlikte bu süreçleri daha da verimli hale getirmeyi hedefliyor.

TikTok'un ana şirketi olan ByteDance'in, dünya genelinde 200'den fazla şehirde 110 binden fazla çalışanı bulunuyor.

Şirket, bu yılın başlarında gelirlerini artırmak amacıyla yapay zeka teknolojilerine yatırım yapacağını açıklamıştı.

( Alıntı )

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan