[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İncirli Muhallebili Tatlı
🌺3 yumurta
🌺6 tane incir(incirler suda bekletilip doğranacak)
🌺1 su bardağı ceviz(çok küçük de büyükde olmasın)
🌺1 su bardağı şeker
🌺1 su bardağı un
🌺1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
🌺 1,5 su bardağı su
🌺 1 yemek kaşıgı nescafe
🌺Yarım su bardağı şeker
Şerbet için şeker ve nescafeyi sıcak suda karıştırarak eritelim.
Kek için önce yumurta ve şekeri çırpalım daha sonra kalan malzemeleri ekleyip 160 derecede pişirelim ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetini üzerine dökelim.
Muhallebisi için
🌺 1 litre süt
🌺2 yemek kaşığı un
🌺2 yemek kaşığı nişasta
🌺5 yemek kaşığı şeker
🌺İnmeye yakın 50 gr tereyağı
🌺Piştikten sonra 1 poşet kremşanti
Süt, un, nişasta ve şekeri iyice çırparak ocakta pişirelim Kaynadıktan sonra birkaç dakika daha karıştıralım inmeye yakın 50 gram tereyağını da ekleyip ocağın altını kapatalım. 10 sakika sonra1poşet toz halinde şantiyi muhallebiye katıp çırpalım ve kekimizin üzerine yayalım
Buzdolabında 2-3 saat bekletelim
Afiyet olsun.