[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Islak kek
3 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Sosu için:
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
Yarım çay bardağının yarısı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
60 gram bitter çikolata
Yumurta ve şekeri 5 dakika boyunca çırpın.Sıvı malzemeleri katın,karıştırın.Unu ve kakaoyu eleyip ekleyin.Kabartma tozu da ekleyip çok az karıştırın.
Yağlanmış borcama dökün.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.
Kekiniz pişerken tereyağ ve çikolata hariç sos malzemelerini tencereye alın.Ocağa koymadan iyice karıştırın.Orta ateşte kaynatın.Kaynayınca tereyağ ve çikolata ekleyin ve ocaktan alın.Çikolata ve tereyağ eriyen dek karıştırın.Pişen kekinizi dilimleyin.Üzerine kürdanla delikler açın ve sosu üzerine dökün.3-4 saat dinlendirin.
Servis edin
Afiyet olsun
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]