[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Çakma Profiterol 🍫
1 Paket Pakmaya Şeker İlavesiz Pastacı Kreması
Antep Fıstığı Kreması
Bal
Profiterol Hamuru için;
100 gr Un
50 gr Su
50 gr Süt
50 gr Tereyağı
3 Küçük Yumurta
Sos için; 🍫
1 Paket Pakmaya Şeker İlavesiz Pul Çikolata
300 ml süt
20 gr nişasta
15 gr Pakmaya Natürel Kakao
Profiterol hamuru için yumurta ve un hariç diğer malzemeleri eritip unu ekleyin. Düşük orta ısıda sürekli karıştırarak bir araya getirin ve 3-4 dk sonra ocaktan alın. 4-5 dakika soğumaya bırakın. Hamuru miksere alıp, yumurtaları tek tek ekleyerek doğru kıvamı yakalayın. Sıkma torbası ile şekil verdikten sonra parmağınızı ıslatarak hamuru ucunu düzleyin ve 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.
Sos için, Pul çikolata hariç tüm malzemeleri çırparak kaynatın, kıvam alınca çikolataları karıştırıp servis edebilirsiniz.
Orjinali kadar güzel oluyor.
Afiyet olsun!