Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ekim 2024, 22:14   #1
Çevrimdışı
SeNaaa Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güneydoğu Anadolu Mutfağından 12 Yöresel Yemek!!!




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ALİ NAZİK ;

Ana malzemeleri patlıcan ve et ile hazırlanan Ali Nazik, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Yoğurt ile birlikte sunulur.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ANTEB LAHMACUN ;

Türkiye'nin en meşhur lezzetlerinden biri olan lahmacun, kıymalı harçla doldurulur. Pişirildikten sonra, marul, limon, domates ve maydanoz ile zenginleştirilir.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İÇLİ KÖFTE ;

Bazı yörelerde oruk ismiyle bilinen içli köfte, kıymalı harç ile doldurulur. İçli köfteyi isteğe göre kızartarak, isteğe göre de haşlayarak tüketebilirsiniz.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

NOHUT DÜRÜM ;

Gaziantep mutfağının sokak lezzetleri arasında yer alan nohut dürüm, haşlanmış nohut ve tırnak pide ile hazırlanır. Ortalama 30-35 dakika içinde hazırlayarak sofralarınızı ziyafete dönüştürebilirsiniz.






[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kuzu Büryan Kebab ;

Kuzu eti ile hazırlanan büryan kebabı, Siirt mutfağıyla özdeşleşmiştir. Genellikle safranlı pilav ile birlikte sunulur. Havuç, kabak ve patates eşliğinde servis edilir.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

SİİRT PERDE PİLAVI ;

Fes şeklinde bakır tencerelerde pişirilen perde pilavı, tavuk, pirinç ve kuş üzümü ile hazırlanır. Dışı hamur, içi ise pilavla doldurulur. Kalabalık sofralarda servis edilir.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
KİLİS KEBABI;

Kıyma, patlıcan ve domates ile hazırlanan Kilis kebabı, Güneydoğu Anadolu'nun sevilen lezzetlerinden biridir. Özel günlerde hazırlanır.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Etli böğründe;

Kahramanmaraş yöresiyle özdeşleşen eli böğründe, kuzu eti ile hazırlanır. Yapımında biber, domates ve sarımsak kullanılır.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Anteb fıstıklı baklava ;

Bayramların vazgeçilmez lezzeti olan baklava, hazır yufka ile hazırlanır. El yapımı hamur kullanılacaksa, yufkalar çok ince olacak şekilde açılmalıdır. Yufka araları antep fıstığı ile zenginleştirilir. Şerbetle buluşan tatlı, dondurma eşliğinde servis edilir.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
KATMER ;


İncecik hamur ile hazırlanan katmer, sacda pişirilir. Antep mutfağıyla özdeşleşen katmer yapımında, bol miktarda antep fıstığı kullanılır. Kaymakla birlikte servis edilir.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Cennet çamuru;

Yalnızca 7 malzemeden oluşan cennet çamuru, kadayıf ve tereyağı ile hazırlanır. Yapımında bol miktarda antep fıstığı kullanıldığı için, cennet çamuru ismini almıştır.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çullama Tatlısı;

Bastık, un ve yoğurt ile hazırlanan çullama tatlısı, şerbetle birlikte sunulur. Ortalama 20-25 dakikada hazırlanan çullama tatlısı, Maraş dondurması eşliğinde servis edilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan