Cevap: İslam'da kedinin yeri-hükmü ve Ebu Hureyre (r.a.)
Buna çok benzeyen bir konuda hadisler bölümüne fii tarihinde ben açmıştım zahir... Gençler çok kişi bilmez ama Lalegül Tv de can kulağıyla dinlediğim vaaz-sohbetlerden Ebu Hureyre (R.A) Çok faziletli ve kerametli bir sahabe olduğunu katledildikten sonra bile günlerse kanının aktığını mekkelilerin onu diri sanıp korkarak günlerce uzaktan baktığını biliyordum .. Evet ! Ebu Hureyre ve bütün Allah dostları diridir hatta bazıları kabrinde namaz bile kılarlar.. Bu haktır batıl değildir... Kedilere o kadar çok şefkatli bir sahabeymiş Ki kendi taamının bir kısmını bile kedilere verirmiş o derece düşkünmüş yani.. İslamda bildiğimiz kadarıyla Kedi caizdir Köpek ve azı dişi olan hayvanları beslemek caiz değildir..
Biz onlara merhamet edip şefkat gösterelim ki yarın kabir ve mahşerde zor günümüzde hiç şefaatçi olmazsa onlar bize şefaatçi olur İnşallah bizden razı gelirlerse... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Özellikle pazar günü çok soğuk hava var kapı ve cam önlerine su-ekmek bırakalım yavrucaklar aç kalmasın mümkünse... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Dinimiz bize yaşadığınız gibi ölürsünüz diyor.. MSL: Vefatından 1500 sene sonra bile o kedilerin torunu Allahın sahabesi ve evliyasını ziyarete geliyor hala mısırda kabrinin yanında kediler vardır... Ben bunun benzerini Beşiktaş Yahya efendi türbesinin yanındaki bahçede 9 sene önce görmüştüm.. Belki YAHYA EFENDİ Hazretleri (K.s) oda kedilere çok bakıp yardım ettiyse onada vefa gösteriyorlardır... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |