Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Kasım 2024, 14:21   #1
Çevrimdışı
Tanem Doğrulanmış Üye
~ TeFeCi’nin KıZı ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tarsus tantuni




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Mersin Tarsus tantuni nasıl, neyden yapılır?

Malzemeler:

600 gram dana eti
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2 orta boy domates
Tuz
Kırmızı toz biber
Sumak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
Lavaş

Yapılışı:

Tantuni yapılışında normalde pamuk yağı kullanılır. Ancak bu tarif normal yağ ile yapılacak.
Dana eti küçük parçalar olacak şekilde doğranır ve haşlanır.
Bu sırada sebzeler doğranır, domatesler de ufak ufak doğranır.
Kuru soğan ise ince uzun şekilde doğranır, maydanozlar da kıyılır.
Soğan ve maydanozlar bir yerde karıştırılır, arzu edildiği kadar sumak eklenir. Haşlanan etler de kenara alınır.
Saca 1 çay bardağı sıvı yağ koyulur. Haşlanan etler de eklenir, bir çay bardağı su da ilave edilir. Göz kararı tatlı toz biber, tuz atılır. Kısa süre karıştırılır.
Lavaşlar saca tek tek sıralanır ve yağlanır.
Ardından yağlı lavaşlar kenara alınarak hazırlanan domates, soğan, maydanoz ve sumak karışımı içine koyulur.
Üzerine de pişen etler eklenir, sıkıca sarılır.
Dürümler hazırlandıktan sonra yeniden saca konularak arkalı önlü kızartılır.
Tercihe göre farklı şekillerde servis edilir.
Afiyet olsun

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver