[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Saray Katmeri(Yalancı Lazanya)
—Krep hamuru için—
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 adet yumurta
2 -3 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
Tuz
—Kıymalı iç harcı için—
400 gr dana kıyma
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı su(100 ml)
Karabiber, kırmızı toz biber, tuz
—Beşamel sosu için —
1 yemek kaşığı tereyağ
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
—Üzeri için —
Kaşar peyniri
Yapılışı
Krep hamuru için tüm malzemeleri kaba koyup çırpalım. Pankek gibi kıvamı yoğun olmuyor.
Krep tavasını ısıtıp 1 -2 damla sıvı yağ döküp peçete ile her yerine yayalım.
Kepçeyle döküp muntazam bir şekilde yayalım.
Arkalı Önlü pişirelim.
Bende 8 adet krep çıktı.
Çok fazla kalın yapmamaya çalışın.
Kıymalı iç harcı için tavaya az sıvıyağ koyup ince doğradığımız soğanı ve sarımsağı ilave edelim hafif kavurup kıymayı ekleyelim .Rengi değişene kadar kavuralım. Ardından minik doğranmış biberleri ilave edelim sertliği gidene kadar pişirelim.Salça ve baharatlar ı eleyip karıştıralım. Suyunu ilave edip kapağını kapatıp 5 dk pişmeye bırakalım.
Beşamel sosu için
Tereyağ ve sıvı yağı ekleyip eritelim unu ekleyip kavuralım. Sütü ilave edip kıvam alana kadar sürekli karıştıralım. Tuzu ve karabiberi ekleyip ocağı kapatalım.
Sosu en son yaparsanız katılaşmamış olur .
Birleştirme
Uygun bir fırın kabına Beşamel sostan 2 yemek kaşığı kadar döküp yayalım.
Üstüne krep hamurundan koyup tekrar Beşamel sos dökelim her yerine yayalım. Kıymalı harçtan da koyup her yerine gelecek şekilde yayalım.
Krepler bitene kadar hepsini aynı şekilde yapalım. En son krepte üzerine sadece Beşamel sürüp bolca kaşar peyniri dökelim.
180 derece fırında kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun .