Öllüğün Körü Tarifi İçin Malzemeler
Öllüğün körünün kıyması için:
-300
gram
kıyma
1
adet
soğan
2
diş
sarımsak
2
yemek kaşığı
tereyağı
1
yemek kaşığı
salça
1
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
karabiber
Öllüğün körünün eriştesi için:
2
su bardağı
erişte
2
yemek kaşığı
tereyağı
1
çay kaşığı
tuz
Öllüğün Körü Tarifi Nasıl Yapılır?
Öllüğün körü için önce kıymayı tencereye alarak suyunu çekene kadar kavurun.
Ardından yağ, küp doğranmış soğan ve sarımsak ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ilave edip biraz kavrulunca bir miktar sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Eriştesi için ayrı bir tencerede yağı eritin. Erişteleri ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Üzerini geçene kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakın.
Her ikisi de hazır olunca derin bir kasenin içine kıymalı harç üzerine erişte ekleyip ters çevirin. Öllüğün körü hazır. Afiyet olsun.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]