[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Saray Tatlısı (Harikalar Ötesi Bir Tatlı)
Malzemeler Muhallebisi için :
1 litre süt
2 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 kahve fincan toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Kenarları için :
Fındık kırığı
Üzeri için :
1 çay bardağı sıvı krema
40 gr bitter çikolata
Hazırlanışı :
•Muhallebisi için; uygun bir tencerenin içerisine yağ ve vanilya hariç, tüm malzemeleri sırayla koyup, çırpma teliyle çırpalım ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
•Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıp, en son yağ ve vanilyayı ekleyip, mikser ile 5 dakika kadar çırpalım.
•Sonra şekli düz olan bardağı ıslatalım, muhallebiden paylaştıralım ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.
•Oda sıcaklığına gelen muhallebilerin üzerini streçleyip, buzdolabına koyalım.
•En az 3 saat kadar buzdolabında bekletelim.
•Tamamen olduğuna emin olduktan sonra kenarlarından hafif bıçak yardımıyla sıyırın ve bardağı hafif sallayarak ters çevirin. Bu aşamada bıçak kullanmadan eliniz ile bastırarak hava almasını sağlayabilirsiniz.
•Bardaktan çıkardığımız muhallebimizin kenarlarını fındık kırığına bulayalım ve ortadan ikiye keselim.
•Üzeri için; sıvı kremayı küçük bir tencerenin içerisinde ılıtalım ve ocaktan alalım.
•İçerisine çikolataları ekleyip karıştıralım ve eritelim.
•Tatlılarımızı servis tabağına alıp, üzerine hazırladığımız ganajdan sürelim ve servis edelim.
Afiyet olsun
.
.