[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kar yağdı tatlısı
MALZEMELER:
1 paket etimek
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı pirinç unu
2 fincan toz şeker
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2 su bardağı su
1.5 su bardağı toz şeker
2 - 3 damla limon suyu
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt Hindistan cevizi
Fıstık yada nar taneleri
Hazırlanışı:
(1) Öncelikle kar yağdı tatlısının şerbetini hazırlayalım. Şekeri bir tencereye alıp kahverengi renk alana kadar yakmadan sallayarak karamelize edelim ve suyunu verelim ,dikkat edin su koyunca sıçrama yapabilir.
(2) Kaynayınca içine limon sıkıp 10 dakika kaynatıp ocağın altını kapatalım.
(3) Etimekleri borcama dizelim, üzerine şerbeti dökelim.
(4) Muhallebi için tencereye şekeri, pirinç ununu ve sütü katıp ocağın altını açalım, sürekli karıştıralım.
(5) Muhallebi kaynayınca 1 paket vanilyayı ilave edip karıştıralım.
(6) Muhallebi sıcak sıcak etimeklerin üzerine dökelim.
(7) Krem şantiyi sütle çırpalım ve katılaşıncaya kadar köpürtelim.
(8) Iyice soğuyan muhallebinin üzerine sürelim, bolca hindistan cevizi serpip . İsterseniz üzerine Fıstık yada nar koyabilirsiniz. Dolapta 5 - 6 saat bekledikten sonra kar yağdı tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun