[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Meyveli Kek
Malzemeler:
2 su bardağı çok amaçlı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı tuzsuz tereyağı, yumuşamış
1 su bardağı toz şeker
3 büyük yumurta
1 çay kaşığı vanilya özü
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı karışık kuruyemiş (kiraz, ananas, kayısı
vb.)
1/2 su bardağı ceviz (ceviz, pekan cevizi), kıyılmış
1/4 su bardağı şekerlenmiş kiraz, ikiye kesilmiş
1/4 su bardağı şekerlenmiş yeşil kiraz, ikiye kesilmiş
1/4 su bardağı şekerlenmiş kırmızı kiraz, ikiye kesilmiş
🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕
Talimatlar:
Fırını 163°C'ye (325°F) önceden ısıtın. Bir ekmek kalıbını yağlayın ve unlayın. Orta boy bir kasede unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyin.
Büyük bir kasede tereyağı ve şekeri karışım hafif ve kabarık olana kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve her eklemeden sonra iyice çırpın. Vanilya özü ekleyin.
Kuru malzemeleri yavaş yavaş tereyağı karışımına ekleyin, sütle dönüşümlü olarak ekleyin, kuru malzemelerle başlayın ve bitirin. Her şey birleşene kadar karıştırın.
Fındık ve kuruyemiş karışımını eşit şekilde dağılana kadar ekleyin.
Hamuru hazırlanan kalıba dökün ve yüzeyini düzeltin. Süslemek için üstüne şekerlenmiş kirazlar koyun.
70-80 dakika veya ortasına batırılan bir yemek çubuğu temiz çıkana kadar pişirin.
Keki kalıpta 10 dakika soğumaya bırakın, ardından tamamen soğuması için bir tepsinin üzerine aktarın.
Afiyetler olsun