[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
FIRINDA KARNIBAHAR ...
Malzemeleri:
Yarım kg karnıbahar
Yarım çay bardağı süt (hașlama suyuna)
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kașığı un
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kașığı tuz
1 çay kașığı kırmızı pul biber
1 çay kașığı karabiber
Bir miktar rendelenmiș kașar peyniri yarısı harca yarısı üzerine
Yapılıșı:
Öncelikle karnıbaharı ayıklayıp küçük parçalara bölelim ve bir tencereye alıp su ve yarım çay bardağı süt bir kașık tuz ilavesiyle hașlamaya bırakalım.
Hașlanan karnıbaharlarımızı süzüp bir kenara alalım.
Büyük bir kabın içerisine tüm sos malzemeleri ni ekleyip iyice çırpalım,rende kașar peynirinide ilave edelim hașlanan Karnıbaharlarımızı sosla bulușturup karıștıralım ve yağlanmıș fırın kabına boșaltıp önceden ısıtılmıș 175 °C derece fırında pișirelim.
Pișen karnıbaharlarımızı fırından alıp rendelenmiș kașar peyniri ni serpiștirip kașarlar eriyip kızarana dek tekrar fırınlayalım.
Fırından aldığımız hafif soğuyan yemeğimizi servis edelim.
AFİYET OLSUN...