[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Damla Çikolatalı Cupcake Tarifi
Malzemeler:
- 113 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 130 gram toz şeker (yaklaşık bir su bardağından bir parmak eksik)
- 3 adet yumurta
- 195 gram un (yaklaşık bir su bardağından biraz eksik)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 60 ml süt (yaklaşık çeyrek su bardağı)
- 1 su bardağı damla çikolata
Yapılışı:
1. **Tereyağı ve Şekerin Karıştırılması:**
- Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alın.
- Üzerine 130 gram toz şeker ekleyin ve mikserle iyice karıştırın.
2. **Yumurtaların Eklenmesi:**
- Karışıma teker teker yumurtaları ekleyin. Her bir yumurtayı iyice karıştırdıktan sonra diğerini ilave edin.
3. **Kuru Malzemelerin Hazırlanması:**
- 195 gram unu, kabartma tozunu ve vanilyayı bir kabın içine eleyin.
4. **Süt ve Unun Karıştırılması:**
- Karışıma azar azar un ve süt ekleyin. Önce biraz un, ardından biraz süt olacak şekilde malzemeleri ekleyerek karıştırın. Hamur koyu kıvamlı olmalı.
5. **Damla Çikolataların Eklenmesi:**
- 1 su bardağı damla çikolatanın bir kısmını ayırın (üzerine serpmek için). Kalanını hamura ekleyin ve karıştırın.
6. **Cupcake Hamurunun Hazırlanması:**
- Cupcake kağıtlarını muffin kalıplarına yerleştirin. Kalıpları yarısını biraz geçecek şekilde hamurla doldurun. Üzerini düzeltin ve ayırdığınız damla çikolataları üzerine serpin.
7. **Pişirme:**
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Eğer fırınınız yavaş pişiriyorsa, 170-180 derecede de pişirebilirsiniz.
8. **Cupcakeleri Çıkarma:**
- Fırından çıkardığınız cupcakeleri kalıptan hemen çıkarın ve soğumaya bırakın.
Afiyet olsun!