[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Çikolatalı Kalp Kurabiye (Bisküvi Tadında) Tarifi'nin Malzemeleri
Hamuru için;
125 gr tereyağ veya teremyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı mısır veya buğday nişastası
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Çikolata sos için;
80 gram bitter
1 tatlı kaşığı nutella
Çikolatalı Kalp Kurabiye (Bisküvi Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Öncelikle tadı görüntüsünden çok daha güzel olan harika bir kurabiye tarifi. Mutlaka denemelisiniz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. bisküvi tadında oluyor.
Hamur malzemelerini bir kaba alıp un hariç bi 5 dk kadar iyice karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ekliyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamurumuz olacak. İyice yoğurduktan sonra üzerine bir strec film kapatıp 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Hamurumuzdan 1 büyük avuç büyüklüğünde alıp 2 yağılı kağıt arasına koyup merdane ile açıyoruz. (yağlı kağıt arasında daha kolay açılıyor yapışmıyor)
çok ince olmayacak şekilde yaklaşık 1 serçe parmak kalınlığında açıp kalp şeklinde kalıbımızı basıp şekil veriyoruz. Şekil vermek size kalmış başka kalıplarda olabilir tabi. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize koyup 20 dk 180 derecede pişiriyoruz üzeri çok kızarmayacak.
Daha sonra benmari usulu erittiğimiz çikolatamıza yarısını batırıp tekrar yağlı kağıt üzerine koyup buzdolabında 1 saat kadar çikolatalar donana kadar bekleyip daha sonra afiyetle yiyoruz. Şimdiden kolay gelsin sizlere
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.