Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Aralık 2024, 16:36   #1
Çevrimdışı
SeNaaa Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rakının Yanında İyi Giden (Fava Bakla Ezmesi) Tarifi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Fava(Bakla Ezmesi) Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı kuru iç bakla (kabuksuz)
1 baş soğan
½ çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz





Fava(Bakla Ezmesi) Tarifi Nasıl Yapılır?




Kuru baklaları akşamdan soğuk suya ıslatın, ertesi sabah düdüklü tencere alın, sıcak su ekleyerek kaynatın, çıkan köpüklü suyu dökün.(15 dk. kaynatın)


Tekrar sıcak su ekleyin. (bakla seviyesinin 1 parmak altında olacak)
Soğanı 4’e bölün ekleyin.

Ardından tuz ve şekeri de ekleyerek düdüklünün kapağını kapatarak 20 dk pişmeye bırakın.


Hafif ılınan baklayı el blendırından geçirin, Pürüzsüz hale getirin, yarım su bardağı zeytinyağını ekleyin. Ezilmiş baklanız koyu boza kıvamında olmalı…

Cam kaba dökerek soğutun, ardından 7-8 saat buzdolabında bekletin…
Servis esnasında üzerine zeytinyağı gezdirin. Kıyılmış dereotu, soğan ve tuzlu sardalya (konserve) favanızı zenginleştirecektir
Not: Tuzlu sardalyanın tuzundan arınması için sirkeye yatırabilirsiniz….
½ su bardağı zeytinyağı





Fava İçinde Ne Var?

Kuru iç bakla, soğan ve zeytinyağından hazırlanan mezedir.



Fava Hangi Yöreye Ait?

Bakla ezmesi / Fava (Favetta) bakla tanelerinin kabuğu soyulduktan sonra yapılan zeytinyağlı yemektir.


Eski İstanbul Rumları kuru bakliyattan yapılan bütün ezmelere fava (Φάβα) derdi. Ama bugün Türkiye’de fava denince sadece kuru bakla ezmesinden yapılan meze anlaşılıyor.Girit Türk mutfağında yer alır.


-alıntı-

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver