Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler..
4 adet tavuk göğsü
1çay kaşığı
tuz
1/2
çay kaşığı
taze çekilmiş tane karabiber
Kaplaması için:
5 yemek kaşığı un
2 adet
1 büyük boy yumurta
tatlı kaşığı
hardal
(opsiyonel)
1,5
su bardağı
galeta unu
Kızartmak için:
1,5
su bardağı
ayçiçek yağı
Tavuk Şinitzel Tarifi Nasıl Yapılır?
Fileto tavuk göğüslerini uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
Yırtılmaması için üzerlerini streç film ile kapladığınız fileto parçalarını bir et döveceği ya da ağırlık yardımıyla inceltin
Filetoların her iki yanını tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Yumurtaları hardalla birlikte geniş bir kasede çırpın.
Un ve galeta ununu düz bir tabağa yayın. İncelttiğiniz fileto tavuk dilimlerinin her iki tarafını öncelikle una bulayın. Fazla unlarını temizleyin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Sonrasında her iki tarafını çırpılmış yumurtaya bulayın.
Son olarak her yerini galeta unuyla kaplayın
Bir kızartma tavasına ayçiçek yağını ekleyin ve kızdırın. Sonrasında filetoları ekleyerek her iki yanını da yaklaşık 4-5 dakika kadar kızartın.
Tavuk şinitzel hazır! Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir servis tabağına alıp, 1-2 dakika kadar dinlendirdiğiniz tavuk şinitzelleri dilediğiniz gibi servis edin. Afiyetler olsun!
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]