Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ocak 2025, 19:09   #1
Çevrimiçi
Harika Doğrulanmış Üye
~ ▪ KraLiÇe ▪ ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Etli Asma Yaprağı Dolması




ETLİ ASMA YAPRAĞI DOLMASI

Malzemeler:
½ kg orta yagli kiyma
3 corba kasigi pirinc
2 orta boy sogan
½ corba kasigi salca
250 gr. taze asma yapragi
8-10 dal maydanoz
1 tatli kasigi tuz
¼ cay kasigi karabiber
Ici icin:
½ kg. orta yagli kiyma
3 corba kasigi pirinc
2 orta boy sogan
3 orta boy domates (veya ½ corba kasigi salca)
8-10 dal maydanoz
1 tatli kasigi tuz
¼ cay kasigi karabiber

Yapilisi:
1) Tencereye 2 su bardagi su ve 1 cay kasigi tuz koyup kaynatiniz. Yapragi yikayip, tencereye koyarak hafif hararetli isida 5 dakika pisiriniz.
2)Ayri bir kapta, kiymayi derin bir kaba koyunuz. Icine ince kiyilmis sogan, maydanoz, pirinc, kabuklari cikartilip findik buyuklugunde dogranmis domates, tuz ve karabiber ilave edip karistiriniz. (Domates olmadigi zaman ½ corba kasigi salcayi bir cay bardagi su ile sulandirip katiniz.)
3) Yapragin sapini cikartip buyukleri ikiye ayiriniz. Tuylu kismi uste gelmek uzere masaya yayiniz. Hazirladiginiz icten uzunlamasina yeteri kadar koyup kenarlarini kapatarak sariniz.
4) Tencereye muntazam dizip suyunu uzerine dokunuz. Suyu az gelirse biraz daha ilave ederek hafif hararetli isida yarim saat pisiriniz.​

__________________
𝔹𝕚𝕣 𝔽ı𝕊ı𝕃𝕥ı𝕞 𝕐𝕖𝕥𝕖𝕣
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları