24 Ocak 2025, 01:36
|
#1 |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Havuçlu Zencefil Çorbası
Havuçlu Zencefil Çorbası için
Malzemeler
1 yemek kaşığı kanola yağı
1 soğan
1 yemek kaşığı iri rendelenmiş zencefil
2 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
5 su bardağı sebze suyu
2 havuç
400 g haşlanmış kuru fasulye
Üzeri için
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı aspir
İri kırılmış badem
Havuçlu Zencefil Çorbası
Nasıl Yapılır
Kanola yağını bir tencereye alıp ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan, rendelenmiş zencefil ve ezilmiş sarımsakları ekleyip 5 dakika soteleyin. Rendelenmiş muskat cevizini ekleyip 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Sebze suyu, küp doğradığınız havuç ve haşlanmış fasulyeyi ekleyip 20-25 dakika pişirin. Karışımı blenderdan geçirin ve ocaktan alın. Zeytinyağını bir sos tavasında ısıtın. Aspiri ilave edip karıştırın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp üzerini iri kırılmış badem ile süsleyerek servis yapın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
aLinti
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |
| |